لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه17
فهرست مطالب
علل ابتلا به چاقی و راههای پیشگیری از آن
اگر چاقی اساسا ژنتیکی باشد
ورزش مانع چاقی ژنتیکی
عوامل روانشناختی
چرا چاق میشویم؟
ورزش یا رژیم، کدام بهتر است؟
چاقی در کودکان
آیا ورزش همراه با رژیم غذایی موجب کاهش بیشتر وزن میشود؟
کنید
یا کمتر بخورید یا ورزش
تأثیر ورزش در پیشگیری از چاقی و
درمان آن
آیا ورزش همراه با رژیم غذایی موجب کاهش بیشتر وزن میشود؟
کاهش وزن از طریق ورزش
کاهش وزن از طریق رژیم غذایی
کاهش وزن از طریق رژیم غذایی همراه با ورزش
چه مقدار ورزش کافی است؟
بدنی
تاثیر ورزش بر کنترل قند خون و توده
مقدمه
در دهه گذشته، شیوع چاقی 50 درصد افزایش یافته است. نوع رژیم غذایی و کاهش فعالیت بدنی عوامل اصلی این صعود ارقام شناخته شدهاند. چاقی عارضهای است که پیشگیری از آن امکانپذیر است. پیشگیری از چاقی بسیار آسانتر، ارزانتر و مؤثرتر از درمان آن است. عارضه چاقی در طی زمان بروز میکند. بنابراین، درمان آن در مراحل شکلگرفته بیماری به تلاش زیادی نیاز دارد.
امروزه چاقی یکی از معضلات زندگی صنعتی برای تمام گروههای سنی است. بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت (افزایش قند خون)، پرفشاری خون، سنگ کیسه صفرا، نقرس، آرتروز و نیز سرطانهای سینه، روده بزرگ و پروستات به دنبال چاقی شکل میگیرند. همچنین میزان بستری شدن افراد چاق در بخشهای مختلف بیمارستانی و نیز زمان لازم برای بهبود کامل آنان تفاوت بسیاری با سایر گروهها دارد.
چاقی در کودکان نیز، اگرچه در ظاهر ناپسند و مشکلآفرین نیست، نیاز به توجه و درمان دارد
میزان شیوع چاقی در ایران
طبق پژوهشهای انجامشده در ایران، میزان شیوع چاقی در مردان حدود 27 درصد و در زنان 40 درصد است. همچنین، شایعترین محدودة سنی ابتلا به چاقی در مردان 40 تا 50 سالگی و در زنان 50 تا 60 سالگی است.
چاقی در ایران حدود 32 درصد شیوع دارد که میزان آن از کشورهای غربی کمتر است. یک بررسی عمومی نشان داد که نزدیک به 13 درصد از دختران تهرانی در زمرة افراد چاق قرار دارند و شیوع چاقی در سنین مدرسه در حدود 10 درصد تخمین زده شده است.
چاقی در سنین مدرسه مشکلات متعددی به دنبال دارد. بیماریهای روحی ـ روانی نظیر افسردگی، اجتماعگریزی، کاهش اعتمادبهنفس و سرخوردگی در این گروه به میزان گستردهتری رخ میدهد. چاقی در دوران کودکی، بخصوص در میان پسربچهها، با افزایش احتمال وقوع آن در بزرگسالی همراه است. 26 تا 41 درصد کودکان چاق در سنین پیش از مدرسه، در بزرگسالی نیز به عارضة چاقی مبتلا خواهند شد.
با توجه به مشکلات فراوان حاصل از چاقی، حتی کم کردن مقدار اندکی از وزن نیز عوارض سوء چاقی را کاهش میدهد یا از شدت آنها میکاهد. به اعتقاد متخصصان، کاهش 5 تا 20 درصد از وزن بدن در افراد چاق موجب از میان رفتن بسیاری از عوامل خطرساز میشود.