دانلود کارآموزی جوشکاری

دانلود کارآموزی جوشکاری

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 53
فهرست مطالب:

مقدمه

تاریخچه هپکو

آزمونهای مخرب

جوشکاری با قوس الکتریکی دستی

جوشکاری قوس با الکترود تنگستن و گاز محافظ

جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ

سایر فرایند های جوشکاری

آزمونهای غیر مخرب

دستور کار تستهای غیر مخرب

مقدمه :

فرایند جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ که با علامت اختصاری GMAW نشان داده می شود که با تغذیه دائمی سیم جوش به عنوان الکترود و یا مفتول جوش مورد استفاده قرار می گیرد .

جوشکاری GMAW به طریق نیمه اتوماتیک انجام می گیرد که مخصوص خط جوشهای طولانی و مداوم است که سرعت عمل مورد نظر می باشد با استفاده از جوشکاری GMAW می توان انواع فلزات را جوشکاری کرد و چون عملیات جوشکاری توسط یک دست انجام می شود بنابراین فراگیری تکنیکهای آن آسان است .

فرایند جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ :

فرایند جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ (GMAW) یک روش نیمه اتوماتیک است حرارت جوشکاری با ایجاد قوس الکتریکی بین یک الکترود مصرف شونده و فلز مبنا تولید می شود سیم جوش بدون روپوش توسط یک حلقه یا کلاف به ناحیه قوس الکتریکی تغذیه می شود که سیم جوش ذوب شده وازمیان قوس الکتریکی انتقال یافته و فلز جوش را تشکیل می دهد گاز محافظ به ناحیه قوس الکتریکی جریان یافته تا حوضچه مذاب و فلز مبنا را از آلوده شدن توسط عوامل جوی محافظت نماید .

جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ گاهی MIG (جوشکاری تحت پوشش گاز بی اثر) هم نامیده می شود که این تعریف چندان هم صحیح نیست زیرا از برخی  گازهای مخلوط شامل درصدی از سایر گازها که بی اثر نیستند (ازنظر شیمیایی غیر فعال ) استفاده می شود .

بعنوان مثال گاز آرگن با5% گاز اکسیزن متداولترین گاز مخلوط است گاز آرگن بی اثر ولی اکسیزن بی اثر نیست .

مقایسه فرایند GMAW باSMAW :

فرایندGMAW محاسن زیادی نسبت به SMAW داردکه عبارتنداز:

1) سرعت عمل بیشتر 2) جوش تمیز تر 3) یادگیری آسانتر وکاربرد آن برای فلزات مختلف نیز نسبت به جوشکاری SMAW بیشتراست .

علت سرعت عمل به خاطر تغذیه مکانیکی مداوم سیم جوش از طریق کلاف یا قرقره سیمی است در این شیوه هرچند لحظه نیاز به تعویض الکترود نیست بنابراین از نقطه نظر زمانی مقرون به صرفه می باشد فرایند GMAW تمیزتر از جوشکاری SMAW است زیرا در این روش گل جوش وجود ندارد و در نتیجه سرعت جوشکاری بیشتربوده و نیازی به پاک کردن گل جوش نیست و اشکالات ناشی از گل جوش وجود ندارد. 

فرایند GMAW نسبت به SMAW معایبی هم دارد دستگاه جوشکاری GMAW اندکی گران قیمت و پیچیده لست مونتاز و تنظیم دستگاه GMAW به زمان بیشتری نیاز دارد و لازم است قبل از شروع به جوشکاری کنترل کننده های بیشتری را تنظیم نمود .

از معایب دیگر سیستم جوشکاری GMAW عدم رویت ناحیه جوش است زیرا انتهای مشعل خیلی نزدیک به قطعه کار نگهداری می شود . به علت عدم تولید گل جوش خنک شدن جوش و قطعه کار در این شیوه کنترل نمی گردد و در نتیجه ممکن است در اطراف جوش تنشهای داخلی و ترک خوردگی به وجود آید می توان با پس گرمایی تنشهایی را که موجب ترک خوردگی می شود تقلیل داد.

از معایب دیگر سیستم GMAW تاثیر بادو پراکنده نمودن گازهای محافظ از اطراف جوش است ودر نتیجه ناحیه مذاب توسط عوامل جوی آلوده می گردد بنابراین هنگامی که در شرایط نامساعد جوی عمل جوشکاری انجام گیرد لازم است از پرده های محافظ استفاده شود و چنانچه قطعه کار در مسیر باد تند و شدید قرار دارد در صورت امکان باید به محیط سربسته و یا داخل کارگاه انتقال داده شود .

 



خرید و دانلود دانلود کارآموزی جوشکاری


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.